Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Vänd ner svampfräset och smaka av med salt och peppar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs grönkålen på medelvärme tills det sjunker ihop något
Servera med riven parmesan och färsk basilika. 1 Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. 2 Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 15-20 min. 3 Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen
Servera den förslagsvis tillsammans med ris och/eller naan-bröd samt grönsaker. Visst, denna dhal är väl lite förenklad och försvenskad men lättlagad och god
Igår lagade jag denna mumsig pastagratängmed brysselkål och färskost. Vi hade nämligen brysselkål kvar i frysen och lite färskost över från uppesittarkvällen, så jag tyckte att det var en utmärkt idé att kombinera dessa ingredienser i en krämig pastagratäng
På gamla dagar har jag börjat tycka att pasta kan vara lite torrt och föredrar egentligen pasta gjord på strimlade grönsaker, men det är enkelt fixat genom att blanda pastanmed en sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.