På med fyllning i mitten och rulla ihop. Stekt lök är ju bara fjantigt gott. Fäst med tandpetare. Skiva löken och fräs i smör tills den blivit lite gyllenbrun
Smaka av med salt och peppar. Hacka löken mycket fint. Servera med pasta och en god sallad. Bryn lök och bacon, tillsätt kycklingen och bryn tills den har fått fin färg
Tortellini är jättegott att gratinera med en ostsås och lite av det man är sugen på. I den här gratängen blev det bacon, gul lök, champinjoner och några nävar körsbärstomater på toppen
Jag är inte så förtjust i paj med traditionell pajdeg. Stek löken mjuk. Så bra då att man kan använda färdig pizzadeg som läggs i en gjutjärnspanna med fyllning och sedan in i ugnen
Man kan ju kanske tro att fyllningen kommer att bli lite i saltaste laget med både osten och baconet, men så är icke fallet - löken blir så där karamelliserad när den steks och den balanserar sältan riktigt bra
Börja med att skiva baconet och stek det knaprigt, hacka under tiden löken och persiljan. Fördela kantarellstuvningen över brödet och täck sen över med ost
Lägg upp baconet på ett fat med hushållspapper och låt fettet rinna av. Skär löken och paprikan i små bitar och stek på dem snabbt, de ska inte bli mjuka
För den som inte är så förtjust i att göra pajdeg (läs jag till exempel) går det jättebra att använda färdig pizzadeg som läggs i en gjutjärnspanna med fyllning och sedan in i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.