- 1 kg
de patatas - 1 cebolla - 200 gr de queso para raclette (si no tienes, usa algún queso que se funda facilmente) - 125 gr de jamón serrano - 120 gr de harina - 40 gr de mantequilla - 150 ml de leche - 3 huevos - sal - pimienta
Lägg en bit mozzarella i mitten av smördegsarket och krydda med oregano. Tina smördegen. Vik ihop degen till trekantsform och använd en gaffel för att pressa samman kanterna av pirogen
Pastelde choclo är en typisk chiliensk rätt, jag har veganiserat den. Finhacka löken och paprikan, stek ihop den med färsen till de har fått en gyllene färg
Lägg en bit mozzarella i mitten av smördegsarket och krydda med oregano. Tina smördegen. Vik ihop degen till trekantsform och använd en gaffel för att pressa samman kanterna av pirogen
Fyll till hälften med ris, bönor eller liknande (detta för att inte pajskalen ska falla ihop). Ta bort smörpapper och ris/bönor ur skalen och fyll på med ägg-grädd-blandningen
Fritera potatisen med löken tills de är gyllene och färdiga - se till att de inte fastnar ihop. Häll tillbaka tortillan ner i stekpannan, forma till kanterna och fortsätt steka några minuter till - eller vad som behövs för att få en gyllene tortilla som inte är torr
Kyl och servera kallt eller värm upp till servering. Smörj en ugnsform ordentligt. Lägg tinade eller färska och rensade haricot verts i botten av formen
Brytchokladen i bitar och lägg det i en skål. Mortla eller mixa rivet apelsinskal från kakan tillsammans cointreaun (då får man fram apelsinsmaken mycket mer)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.