Sommaren är en perfekt tid annars att blanda olika sorters bål då det finns gott om färska bär och frukter samt mynta, citronmeliss och basilika i landet att smaksätta med
Jag serverade med jasmin ris och pasta till dem som ville ha det och lite sallad. Denna köttgrytan är väldigt enkel att göra och passar så väl med ris som pasta
Ikväll blev det kylskåpsrens av ett par broccolibuketter och några små parmesanbitar som bara låg och väntade på att bli nedrivna i en god ostsås… Hittade lite skivat, rimmat fläsk i frysen också och då kom jag på ”gratinerad broccoli med knaperstekt fläsk och ostsås”
Skär laxen i ca 2 cm tjocka skivor som väger ca 75 g styck. 1. Sås. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör under omrörning tills den blir lite glansig
1. Pesto. Skär parmesanen i mindre bitar och skölj basilikan. Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en slät massa, tillsätt 2 msk citronsaft
Den är precis lika krämig som en riktig cheescake ska vara och har en mild smak av mandel. På så sätt känns det som att polkamarängerna inte är nödvändiga att serveras till denna cheescaken då det räcker med bara jordgubbarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.