Pavlovatårta ca 6-8 port. Igår fyllde pappa år och det firade vi såklart med tårta. Först bjöd jag på "flygande jacob" till middag och därefter blev det denna goda tårta
1. Sätt ugnen på 120 grader. Rita en cirkel på bakpapper, cirka 25 cm i diameter. Vispa vitor tills skummet börjar stiga, häll i vinäger och hälften av strösockret
Här kommer ett bakverk som blivit lite bortglömt i den digitala högen med foton. I mitten av augusti hade jag en av mina fina arbetskamrater på besök här hemma och då passade jag på att använda färska jordgubbar en sista gång innan de blev hösttråkiga
Mat - Hälsa. Pavlovatårta. Oktober 17, 2015 17. 10. Den välkända ballerinan Anna Pavlova måste ha tyckt om sötsaker - eller så fick hon denna lätta men ack så söta bakelse kallad efter sig för hennes graciösa dansande & delikata fotsteg
Det sägs att Pavlovatårtan skapades av en australisk, eller möjligen nyzeeländsk, konditor på 1920-talet för att hedra den världsberömda dansösen Anna Pavlova under hennes besök i något av länderna
God fortsättning på Julen. 8 st rumstempererade äggvitorsalt5 dl socker4 tsk Maizena2 tsk vitvinsvinäger1 tsk vaniljsocker6 dl vispad gräddeFrukt, bär, vad man vill ha och tycker är gottVärm ugnen till 180 grader
Pavlova är en tårtliknande efterrätt av maräng vars upphovsland är oklart. Australien och Nya Zeeland gör båda anspråk på rätten och båda länderna anser den som sin nationalrätt (källa Wikipedia)
Marängbotten. Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.