6-10 port
Denna soppa smakar verkligen som den gör på chinarestaurangerna! Propotionerna nedan gör den till en soppa med "mycket innehåll" så detta är snarare en middagssoppa än en förrättssoppa.
1 kilo
kycklingfileèr el. 2 grillade kycklingar 2 stora purjolökar 2 burkar smala bambuskott (mr cheng) (ev. vattenkastanjer & morötter) 1 flaska chilisås felix 2 hönsbuljongtärningar lite soja 2-3 msk sambal oelek c:a 2 liter vatten maizena
Jag plockade fram Pernilla Wahlgrens bok "Pernillas praliner" och valde att baka Havrerutor. Blanda resten av ingredienserna, utom nougaten, och rör om ordentligt
Smält margarinet, slå i mjölken och låt blandningen bli lite ljummen. Blanda under tiden smör, socker, kryddor och mandel eller mandelmassan till fyllningen
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Förlåt för den urusla uppdateringen men jag har ju börjat jobba nu efter att varit föräldraledig i ett år så det finns helt enkelt inte lika mycket tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.