Sätt ugnen på 175º och smörj och bröa en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i äggvispet
Rosafärgat socker100 g strösocker några droppar röd hushålls-/pastafärg. 1Spritsdeg180 g smör, rumstempererat 60 g florsocker 120 g vetemjöl 37 g potatismjöl 1 tsk vatten 4 blad pelargon Doktor Westerlund några droppar rosa hushålls-/pastafärg
För några veckor sedan ville Love baka något gott, han är ju värsta fikatoken så att välja ut någon god kaka var svårt, till sist föll valet på denna pelargonkaka som är smaksatt med hackade blad från doftpelargoner "Dr Westerlund" och blad från andra pelargoner som vi hade hemma
Jag har massor med vackra och doftande pelargoner och för en massa år sedan smakade jag en typ av pelargonkaka på Jamtli men det var en annan typ än denna jag hittade recept på
Recept på mjuk pelargonkaka med glasyr hittar du här. Här bjuder jag på ännu ett recept på kakor smaksatta med pelargonblad, som jag blev bjuden på av familjen Andersson på Gluggstorps Handelsträdgård
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.