Rör hela tiden så att sockret fördelar sig på alla nötterna. Jag vet inte när det var, men något geni, kom på kombinationen mögelost och pepparkaka för några år sedan
Julen närmar sig med stormsteg och det känns faktiskt ganska mysigt. ) Julborden är bokade och det blir två stycken för mig i år, ett traditionellt och ett med asiatiskt tema
Ta ut, vänd upp kakan på ett fat och låt svalna. Vispa 2 ägg pösigt med 2 dl socker. Rör ner 1 1/2 dl gräddfil och 50 gram smält smör. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten
Jag tror inte den pepparkaksdeg är född som är alldeles lätt att kavla, och denna är inte ett undantag, även om det går när man beväpnar sig med ett visst tålamod
VIspa ägg och socker pösigtoch tillsätt sedan vaniljyoghurten och det smälta smöret. Planerar för fullt inför glöggfikat och kände att jag i år ville testa att göra en mjuk pepparkaka istället för de vanliga hårda
Tack för kakan" Det visade sig att t o m sonen åt när han kom hem från skolan. Tänk vad effektiv man kan vara i vissa stunder, bagaget klar, borstat tänderna och get mat till katten
Den fick en knaprigt yta och blev mjuk och saftig med härlig smak av pepparkaka. Blanda ner det smälta margarinet, havredrycken, iMaten och havredrycken i de torra ingredienserna
Saftig, kryddig och mycket julmyzig kaka. Blanda alla torra ingredienser, smält under tiden smöret, rör ihop med det torra, rör sedan ner fil och sirap, smeten behöver inte vispas utan bara röras till jämn konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.