Varje år då vi anordnar glöggfest så försöker jag hitta något roligt och nytt recept och i år blev det detta men jag har inte följt receptet utan vi gjorde på vårt sätt
Cheesecake, pajer och tarte Jul och Nyår. Pepparkakspaj med saffranscheesecake. 29 November 2017. Inte ofta som jag slänger rester från mina bakningsprojekt
Ett recept ur boken Smulpajer - nya och gamla favoriter för smulälskaren av Maria Öhrn. Den gick att äta med mycket vaniljsås till, men jag tycker att den var alldeles för torr för min smak
Jag är tyvärr ingen fan av ädelost och har aldrig varit men det är min man så han fick göra ädelostkrämen till pepparkakorna när vi hade glöggfest förra söndagen
Det här är en chokladig och lite kryddig paj som passar fint till adventsfikat. Receptet hittade jag bland mina tidningsurklipp men en googling visar att det verkar komma från Lisa Lemke ursprungligen
Bröd och bullar Från hela världen Jul och Nyår. Stollen tysk julkaka. 07 December 2017. Stollen eller Christstollen är ett typisk tyskt vackert och delikat fruktbröd som man äter vid jul och som är berömd över hela världen
Ugn. 175 grader. Tid. ca 30 minuter. Skala och skiva äpplen och lägg dom i botten på en pajform. Ta pepparkaksdegen och skiva tunt och lägg över äpplena
Igår svängde jag ihop en äppelpaj efter ett läsarrecept i Buffé-tidningen. Väldigt snabbt och enkelt. Ska bjuda på den på ett möte idag, så blir spännande att se vad omdömet blir
Snacka om att jag känner mig i julmode redan när det kommer till det ätbara. Igår lagade jag en supergod pepparkakspajsliknande sak och idag letade jag efter lussekatter på stan men hittade inga
Pajdeg. 250 g pepparkakor4 msk smält smör1 ägg1/2 tsk salt Fyllning. 200 g mörk choklad av hög kvalité1 msk mald kanel1 dl grädde3 äggulor1 msk smör1 krm salt Serveras med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.