Det går snabbt och är inte bara nyttigare och billiagre att baka själv, man vet vad brödet innehåller och dessutom är det så mycket godare med hembakat bröd
Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg. Blanda ned honung, citronsaft, havregryn, linfrön, pumpafrön och chiamjöl, och kör maskinen på lågt varvtal tills allt blandats
Blanda ned havregrynoch hackad choklad, samt havremjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Det kan inte hjälpas, nog är det gott med något sött och knaprigt som avslutning på middagen, till en kopp kaffe eller te
Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Idag började jag min morgon med att äta denna goda frukost. Blanda chiafrön ochhavregryn i en skål. Det är en havregryn-chiapudding gjord på kokosmjölk
Detta brödet var verkligen gott och jag fick med mig receptet hem. När jag och barnen besökte en vän för några veckor sen så bjöd hon på hemlagad fikabröd, fruktsmoothie och nybakat morotsbröd
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Rör ihop kvargen medhavregrynenoch tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant meddinkeloch linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och toppa med vallmofrön. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.