Pepparlax med lyxigt potatismos. Pepparlax 4 pers. Nu var det verkligen för länge sedan vi åt lax. Det är lite jobbigt när de små protesterar ljudligt varje gång
Pepparlax med lyxigt potatismosNu var det verkligen för länge sedan vi åt lax. Pepparlax 4 pers4 laxfiléer5 sorters peppar (tog Santa Marias i pepparkvarn)1/2 citronolivoljasalt
Garnera med finhackad persilja Servera Pepparlaxen til. Lättsam mat så här efter all julmat. Omeletten kan ju serveras till Skinkan, eller köttbullarna, prinskorven som blivit över
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
För mig är det nog det bästa målet på dagen, jag skulle nog kunna leva på frukostmat resten av mitt liv (om man bortser från pepparlaxen från Wahlströms fiskbutik i Utvalnäs som jag berättat om tidigare)
På midsommar åt vi lax, pepparlax för att vara mer specifik. Ofta rör vi ihop en egen hjortronsås som vi serverar till laxen eftersom smakerna passar så bra ihop
Varmrökt pepparlax som serveras med blandad grönsallad med tomater, rädisor, olivolja och citron, keso- och avokadoröra och en skiva rostat surdegsbröd
I alla fall så va det en herrans massa sill, bland annat hjortronsill , laxer som va gravade på olika sätt en röding som va himla god såg ut som den va rå men antar att den va gravad ( kom inte ihåg va det stod på lappen) rökt majonäs, pepparlax, inkokt lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.