Gnid in oxfilén i pepparblandningen. 800 g oxfilé i bit. Gör så här. Sätt ugnen på 100 grader. Hetta upp en stekpanna och bryn en fin yta på filén runt om i smör
Servera oxfilén med betor, svamp och örtsmör. ca 600 g oxfilé i skivor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj ca 600 g oxfilé i skivor 1 msk rosépeppar 1 msk torkad grönpeppar ½ tsk svartpeppar 1 tsk salt 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Glaserade betor 400 g polkabetor 400 g gulbetor 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk honung 1 msk färskpressad citronsaft 4 msk strimlad färsk persilja Krispig ostronskivling 200 g ostronskivling 2 msk Arla® Svenskt Smör salt och peppar Vispat örtsmör 100 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt 1 dl örtkryddor t ex persilja, dragon, gräslök 1 msk dijonsenap
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme och lägg i oxfilén. 800 g oxfilé. Lägg över oxfilén i den ugnsfasta formen, sätt i en köttermometer i den tjockaste delen och stek i ugnen tills termometern visar 40-45 grader för blodigt kött, 55 grader för medium och 65 för välstekt. 800 g oxfilé
ca 250 g Scan Gourmet Oxfilé. Krydda köttet med peppar och salt. Stek köttet i smör i en stekpanna. Vänd när köttsaften börjar tränga upp på den råa sidan
Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Oxfilé. Oxfilé. Stycka oxfilén i 4 bitar. 700 g oxfilé, gärna mittbiten. Gör så här. Rotfruktskaka. Skiva rotsaker och lök tunt, skölj inte grönsakerna då det är viktigt att all stärkelse sitter kvar
oxfilé,. 800 gram oxfilé i skivor. Låt det brynas lätt och stek sedan oxfilén i 1-1 ½ minut på vardera sida, låt sedan köttet vila på en tallrik under folie i 5 minuter innan servering (för medium) Vill du ha köttet mer eller mindre tillagat se tips nedan. 800 gram oxfilé i skivor
Stekt oxfilé med en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Ugnsråstekt potatis. Börja med potatisen. Skär den i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.