I mitt huvud var den alldeles underbart krämig med riklig chokladsmak utan att vara för mörk. Sedan minst en månad tillbaka (om inte bra mycket längre) har jag gått med ett recept i huvudet som jag bara var tvungen att göra
Riv mandelmassan i en skål och rör i äggen ett i taget. Sikta i kakaon och blanda till en smet. Kläm fast ett bakpapper i botten på en form med löstagbar kant
Hoppas att ni alla haft en alderless underbar start på det nya året. Underbar ChokladmoussetårtaBotten150 g mörk choklad (70%)100 g smör100 g vetemjöl100 g strösocker1 nypa salt2 äggChokladtryffel150 g choklad (70%)100 g vispgrädde1 liten kula smörChokladmousse4 blad gelatin300 g+300 g vispgrädde300 g mörk choklad (54-64%, ej mer)3 äggulorca 40-50 g florsocker (smaka av och ta mindre om du vill ha mindre söt mousse)ca 200 g färska, fasta hallonChokladspegel17 g glykos2 blad gelatin65 g kakao10 g mörk choklad90 g strösocker110 g vatten25 g vispgräddeBottenSätt ugnen på 150 grader. Ställ tårtan i kylen minst 3-4 timmar
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Jag heter Madelene och är 24 år, jag bor tillsammans med min familj bestående av sambo B, vår dotter Ena som är född i oktober 2012 och vårt senaste tillskott Edin som föddes i April -14
Idag har jag och mina kollegor storstädat och rensat på våra kontor hela dagen lång. Jag tyckte att vi kunde behöva en avkopplande fikapaus i allt slit och hade därför med mig fika till jobbet idag
2-3 dl pankomjöl. 2-3 dl pankomjöl. Hej på er allihop,. I helgen som gick bjöd jag familjen på hamburgertallrik med hemgjord bröd, egna burgare, egen sås… Ja ni förstår – jag försökte göra så mycket som möjligt från grunden
Dessa underbaringar är godast om de fått stå framme nån kvart innan servering. 150 g smör1 ½ dl socker½ dl florsocker2 tsk vaniljsocker1 ½ msk oboypulver6 dl havregryn½ dl mjölk½ dl kaffe150 g vit chokladGör så här
-)Vad ni än ska göra idag hoppas jag att er dag blir alldeles perfekt. En perfekt start på en ledig dag, enligt mitt tycke, är att börja fylla på energi
Grädda på ett non-stick grillnät (men utan bakplåtspapper) på galler strax över mitten av ugnen i ca 10 minuter. Grädda sedan de färdiga pizzorna i 225 grader, strax över mitten på ugnen i ca 7-8 minuter
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.