Sagt och gjort, i torsdags när jag kände mig sådär väldans baksugen vevade jag ihop en busenkel och enligt killarna världsgod dessert av endast två, japp du läste rätt, två ingredienser, dumlekolor och vispgrädde
Choklad- och hallonfrestelse med marängtopp. En lite tidskrävande dessert. Hacka choklad (jag använde chokladpellets, då slipper man det) och lägg i en bunke
Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Desserten på Nyår satt som en smäck. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden
Här hemma bestämmer jag oftast maten först och sen försöker jag anpassa desserten till middagen så gott det går, men det är kanske inte alltid det lättaste
Blanda mascarponen med citroncurden, citronsaften och det rivna skalet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, maizena, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma
Imorgon är jag ledig och tänker nog att det blir en slappedag. Vispa grädden och blanda i resterande. Fördela i skålar eller glas och toppa med valfri frukt eller bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.