Det var en underbar persikopajmed mandelmassa. Jag tog en tur till stan med en förhoppning om att förnya garderoben lite, men tyvärr gick det sisådär med shoppingen och det blev inte mer än örhängen och nagellack
Skörden firades med en knaprig havre- och persikopaj. Efter att ha fyllt flera korgar med råge går det att konstatera att årets persikoskörd inte direkt är mager
Bred ut smeten i en form, ca 15*20 cm, klädd med bakplåtspapper. Nåt jag verkligen gillar till jul är Leilas Rocky Road, jag brukar få göra åtminstone två laddningar eftersom att jag hinner äta upp första laddningen
4 portioner Ingredienser 1 kg potatis, King Edward, Fontane, Mandel eller vilken sort ni tycker om 1 dl mjöl 3 dl rivna morötter ½ squash, grovriven 1 ägg 1 ½ dl ströbröd 2 msk margarin eller smörolja 2 krm svartpeppar 1 tsk salt Av
Mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp. Täck botten på en smord ugnssäker form med potatismos. Täck över med lite ost och gratinera tills osten har fått fin färg
Fyll formarna med salladen och garnera med räkor och dill och lägg rucolasallad runt pajskalen. Lägg mjöl, smöret i bitar och crème fraiche i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills det bildas en degboll
Servera med grädde. Grädda pajskalet i 10 minuter. Blanda mjöl och socker, och finfördela smöret häri. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg
Pajdeg med kikärtor (tid. Ingen kommer kunna gissa din "hemliga ingrediens", ändå finns den där och gör att du får massa fina fibrer och proteiner i ditt pajskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.