Det var en underbar persikopajmed mandelmassa. Jag tog en tur till stan med en förhoppning om att förnya garderoben lite, men tyvärr gick det sisådär med shoppingen och det blev inte mer än örhängen och nagellack
Skörden firades med en knaprig havre- och persikopaj. Efter att ha fyllt flera korgar med råge går det att konstatera att årets persikoskörd inte direkt är mager
Den här varianten fungerar både som kakgarnityr (tänk vansinnigt krämig frosting på nybakta muffins eller långpannekaka), som tårtfyllning eller som en alldeles egen efterrättsbas med lite färska bär eller fruktbitar som tillbehör
Mascarponekrämen går också att lägga i ett färdiggräddat pajskal med mycket färsk frukt och bär. Vispa gulorna i en bunke tillsammans med strösocker och limoncello till dess att det är en fluffig smet
Det här är världens enklaste paj som en endast fylls med persikor. Det passasde förträffligt med lite mynta och lättvispad grädde till pajen och jag gissar att det också är fint med vaniljglass till
Detta var fredagens efterrätt och jag lovade att återkomma med receptet. Vispa äggulorna pösigt tillsammans med socker i en skålTillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet
Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till mascarponekrämen ocjh blanda väl. Förbered såsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull
Rör snabbt ihop socker och smör, sedan i med de torra ingredienserna och sist i med ägget. Arbeta inte degen för länge då den lätt blir för mjuk och kladdig och då svår att arbeta med sen, låt vila i kylen om så behövs
Jag får aldrig ro att blogga just nu känner jag med en livlig fyramånaders bebis hemma. Men här kommer i alla fall ett supergott recept på efterrättspaj med persikor som bas
Lägg rabarber och ingefära med socker i en kastrull. Mascarponekräm. Klicka upp krämen i fina serveringsglas och servera med en rejäl sked rabarberkompott på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.