Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Det är ju faktiskt jättegott och också väldigt billigt och dessutom så är det ju roligare att variera sig lite med fisksorterna
Lägg den skinnade filén i en bunke med kallt vatten. Sila av strömmingen och blanda sen ner i såsen. Undvik att ta i lagen med fingrar eller att ta fisken med händerna, då det kan medföra bakterieöverföring
Tryck en fördjupning i mitten längs med limpan. Fyll fördjupningen med blandningen. Pensla med smör. Späd med gräddmjölken under omrörning till en slät sås
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.