Smaka av grundsåsen med salt och peppar. Jag använde ett vanligt fryst torskblock på 400 g som fick tina i rumstemp, ner i ångkokningskärlet, salta & peppra lite och in i micron på steam 12 minuter, när det återstår ca 5 minuter tog jag ut fisken, vände den och använde lite av spadet till såsen
Ångad torsk600 g torskrygg, skuren i 4 bitar 20 g smör salt. 1Kålsallad med gurka0,5 spetskål, grovt skuret 1 gurka, skalad och grovt skuren 2 citroner, saften 50 g smör
När du hällt av vattnet, krydda med dillen. Ångkokad torsk, det låter verkligen skittrist, men vi gillar att ångkoka saker så när vi såg det här receptet i LagaLätt så var det klart att vi skulle testa
Tillbaka till middagen, ångkokttorsk. Efter jobbet var det ett snabbt besök hem för ombyte till träningskläder, och då det var onsdag var det matlådefix så denna procedur påbörjades fint med löfte från mannen där hemma att han skulle ta ut min plåt med potatis när klockan ringde
Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche. Servera med potatis och broccoli. Torsk i ugn med hummersås 3 port. 1 pkt torskblock 400g. Tina och dela torskblocket i 3 bitar och lägg de i en ugnsform. 1 pkt torskblock
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Låt torsken koka på medelvärme under lock. Skala äggen och skär dem i tärningar, förslagsvis med hjälp av en äggskärare, då äggen först kan delas i skivor på längden och sedan på bredden
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Smaksätt med lite salt och peppar. Lägg torskfilén i en ugnsform. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.