Pestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kycklingfiléer
  • 1 basilika
  • 1 tomatpesto, soltorkad
  • 1 mascarponeost, + 1 dl
  • 1 salt, + 1/2 tsk + 1 tsk
  • 1 svartpeppar, nymald, + 2 krm + 2 krm
  • 1 olivolja, + 1 msk + 1 msk + 1 msk
  • 1 körsbärstomater, på kvist
  • 1 blomkålsris, (300 g)
  • 1 panko, japanskt ströbröd
  • 1 pinjenötter
  • 1 vatten, –10
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 salladslökar
  • 1 risonipasta
  • 1 parmesanost, riven
  • 1 kruka, basilika
  • 14 personer: Ingredienser 600 g kycklingfiléer 0,5 kruka basilika 4 msk tomatpesto, soltorkad 0,5 dl mascarponeost, + 1 dl 0,5 tsk salt, + 1/2 tsk + 1 tsk 1 krm svartpeppar, nymald, + 2 krm + 2 krm 1 msk olivolja, + 1 msk + 1 msk + 1 msk 400 g körsbärstomater, på kvist 1 påse blomkålsris, (300 g) 1 dl panko, japanskt ströbröd 0,5 dl pinjenötter 9 dl vatten, –10 1,5 hönsbuljongtärning 3 salladslökar 2 dl risonipasta 50 g parmesanost, riven Garnering: 0,5 kruka, basilikaPestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto — gör så här: Sätt ugnen på 200°. Gör ett djupt snitt längs sidan på kycklingen så att det bildas en ficka. Hacka basilikan, blanda med pesto, 1/2 dl mascarpone, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Fyll kycklingen med röran och fäst ihop med tandpetare. Bryn kycklingen runt om i 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Lägg tomaterna och 150 g blomkålsris vid sidan om. Ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Blanda panko, pinjenötter och 1 msk olja. Strö röran över kycklingen och tillaga ytterligare ca 10 min, till 70° i innertemperatur. Koka upp vatten och buljongtärningar. Ansa och strimla salladslöken, spara lite av det gröna till garnering. Fräs löken i en kastrull i 1 msk olja. Tillsätt risoni, resterande blomkålsris och buljong. Sjud under lock på medelvärme tills risonin är mjuk, ca 10 min. Rör då och då. Rör ner 1 dl mascarpone, parmesan, 1 tsk salt och 2 krm peppar i risonin. Strö över salladslök och det rostade blomkålsriset. Servera kycklingen med risotto och tomater och garnera med basilika.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.