Mina fluffiga Petit Chouxer som jag bakat blev så goda med mandelfyllning och lättvispad grädde. Skär ett lock och helst med en sågtandad kniv då petit chouxerna är lite sköra
Goda petit choux bakade idag. Idag har jag bakat de här goda petit chouxen efter att ha sett ett avsnitt av hela sverige bakar då de skulle göra munsbitar och den ena skulle vara en petit choux
Ca 60-70 st tsk. stora. Dagen före. Finfördela rumsvarm Sankt Agur i en liten bunke. Blanda ner creme fraigen och rör rätt kraftigt tills det blir en jämn smet
75 g Arla® Svenskt Smör. 12 dl vatten. 12 dl vetemjöl. 13 ägg. 1Receptet gäller för 12 st 75 g Arla® Svenskt Smör 2 dl vatten 2 dl vetemjöl 3 äggSätt ugnen på 200°
Skär/klipp av toppen på petit chouxerna. Fyll hälften av petit chouxerna med creme fraiche, rödlök, dill och kallrökt lax och hälften med creme fraiche, dill, rödlök och röd caviar
Efter en del funderande föll valet på petit chouxer, som jag faktiskt aldrig har gjort tidigare. Jag gjorde två olika röror som jag fyllde petit chouxerna med och på ett enkelt sätt hade jag två olika tilltugg, så lika men ändå så olika
Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg. Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg
En ofta bortglömd, men ack så god, dessert är petit chouxer. Fyll en spritspåse (montera ev en tyll om du vill ha krusiga chouxer) och spritsa ut smeten på klädd plåt i valfri storlek och form, men se till att alla på plåten har samma storlek så de gräddas jämnt
Petit choux med mördeg. 25 juli 2015, 15. 55. MÖRDEG. 50 g smör. 90 g socker. 90 g vetemjöl. GÖR SÅ HÄR. Blanda alla ingredienserna till en deg och kavla den tunn på bakplåtspapper ställ sedan i kylen
Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petit chouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrej och krossade drömmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.