17-8 dl
vetemjöl1. Börja med fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta. 2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min. 3. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. 4. Gör ca 40 hål i degen med fingret och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål. 5. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.
Det finns några variationer och just det här receptet med kanel i fyllningen är min favorit. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader
Behövde fylla på frysen med lite godsaker att bjuda på och då är ju ofta bullar enkelt att ha i beredskap, men bullar är inget jag gillar att baka precis
Nya bullar med saffran. Medan Ernst fixade med sitt så jäste min saffransdeg. Med Ernst kommer julkänslorna smygande, men det känns som om det tar lite mer tid i år
Har inte hunnit med något blogginlägg förrän nu. ) Jag tänkte istället tipsa er om dessa fantastiskt lättgjorda och goda bullar med en fyllning på Philadelphiaost
Häll ner degen på långpanna med papper. Philadelphiabullar i långpanna. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
När degen jäst klart så gör man jämna små hål med en mjölad tumme och fyll varje med fyllningen. Testade att göra philadelphiabullar i långpanna, var riktigt smidigt och sååå goda
Pensla med ägg och strö på rikligt med pärlsocker. Gör 5x5 hål (jag duttade ner med 3 fingrar) och klicka ner ca 1 msk philadelphiafyllning i varje hål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.