Det vi hann med under kvällen var i princip att äta, äta och äta lite till. Sedan helt plötsligt var det tolvslaget och då var det bara att skynda sig ut och skåla
Första försöket med macroner och det blev faktiskt ganska lyckat. Vispa äggvitorna och häll i lite socker i taget och fortsätt tills marängen är så pass fast att du kan vända skålen uppochner ytan att marängen hälls ut
Recept och steg för steg beskrivning på macroner finns här och salmiakfyllningen här. Receptet på apelsinfyllningen blev ett experiment och jag har svårt att ge riktigt exakta mått, men här kommer det på ett ungefär
salt och peppar. Hacka upp paprika, lök och purjolöken, häll över detta i en skål sålänge. Dela kycklingen i önskad storlek, stek på dessa med salt och peppar, när dem fått sin färg så lägger du över dem i en ugnssäker form
Nu ska ni få receptet på en riktigt god gryta med fläskfilé och en massa annat gott, passar perfekt att bjuda på imorgon för att avsluta helgen på bästa sätt
Har man bara crème fraiche, lite grädde och ost kan man trolla fram en krämig pastasås. Den här är laddad med (håll i dig) chorizo, bacon, tomatpesto, paprika, champinjoner, färska tomater, lök, basilika, parmesan och pinjenötter
Hoppas ni hittar lite inspiration nedan och kika även in under menyn Recept här på bloggen så finns det så klart en massa annat gott att laga till ifall ni tröttnar på julmaten
) Den här ugnspannkakan är väldigt lik en vanlig mjöl-ugnspannkaka till konsistens och proportionerna mellan de olika ingredienserna, och den innehåller inte en massa ost som LCHF-ugnspannkakor ofta annars brukar göra
Väl värt besväret, och populärt hos hela familjen - med andra ord något jag gärna lagar igen. Nu har vi sjudit dumplings och friterat wontons förr, men detta kändes av någon märklig anledning väldigt mycket enklare
För att undvika risken att tjata ut höstens stadiga epitet på mat - mustig - så bjuder jag här på en MUMSTIG och rustik gryta som kokas ihop med salsiccia, nötfärs, champinjoner, rödvin, rödlök, chili, vitlök, tomatpuré och rosmarin i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.