Börja med att göra de picklade rädisorna genom att koka upp lagen. ca 1 kg lammstek1 gul lök2 vitlöksklyftor1 dl äppelmos5 dl torr cider2 tsk dijonsenap2 tsk riven färsk ingefära1 tsk salt1 tsk svartpepparen nypa chilipepparca 20 sparris 100 g färsk getost, smulad. Picklade rädisorca 10 rädisor, gärna blandade färger½ dl ättiksprit (12%)1 dl strösocker1 ½ dl vatten
Bryt eller skär av den nedre träiga delen på sparrisen. Pensla sparrisarna med olivolja och grilla runt om i 5-7 minuter, var försiktig så de inte bränns. 2-3 knippen sparris
Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. 1 knippe grön grön sparris (450 g). Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
Nu har jag prövat på ett nytt sätt att ta tillvara grönsaker. Ja eller egentligen var det inte nytt, eftersom jag har tydligen picklat gurkor i flera år utan att veta om att det heter så
Supergott, enkelt och passar till väldigt mycket. De flesta recept använder den traditionella 1-2-3 lagen (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten) men jag tycker den blir lite svag så jag har dragit ner på vattnet lite
Inga konstigheter, baconlindad sparris är enkelt att göra… och uppskattat. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner sparrisen och låt den koka ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.