ca 300 g pasta (t ex linguine) 1 gul lök 1 klyfta vitlök 500 g fryst laxfilé [4 bitar] 100 g kapris olja, till stekning (eller smör) 2 dl crème fraîche 1 citron salt svartpeppar 200 g gröna ärtor 1 kruka färsk dill
Kräftstjärtar i dillkryddad syrligsås – god och enkel pastasås på vitt vin, creme fraiche, liten skvätt vispgrädde och kryddad med dill samt lite färskrivet citronskal och ett par purjolöksringar att strö ovanpå
Ringla såsen över spetten och häll upp det som blir över i en liten skål. 1 medelstor kiwifrukt. Dela den skalade kiwin i fyra delar på längden och sedan i tre delar tvärs över
Servera medhallonsås och ev en klick grädde eller vaniljglass. Rör ner dem i grytan medan du rör. Under tiden som fondanten gräddas kan du göra hallonsåsen
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken medsåsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Här kommer receptet på en kall sås som är jättegod till fisk. Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk
Supergod kyckling i krämig såsmed soltorkade tomater. Servera med ris och sallad. Såsen är väldigt smakrik och den var riktig god ihop med ris och sallad
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Inte så spännande kanske, men vad gör det när jag känner mig sååå pigg och utvilad. Gjorde biffar med lite chilisås i, för att knyta an till chilisåsen i såsen
Börja med att finhacka schalottenlöken, tag en liten kastrull. Bearnaise sås är faktiskt nyttigt. Lägg ner schalottenlöken, torkad dragon samt vinäger och låt koka samman på medelvärme tills halva vätskan är kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.