När gästerna är på plats och det börjar bli dags för förrätt är det bara att börja dekorera tallrikarna med knaperstekt bacon, granatäppelkärnor och ringla på lite balsamicoglace (eller Crema all Aceto Balsamico)
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesanoch gräslök
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris ochbacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
jag serverade med egenhändigtodlade vaxbönor. koka 4 portioner spagetti eller valfri pastastek 2 pkt bacon som klippts i små bitar så att den får lite ytarör ihop3 äggulor3 dl grädde (vi använde laktosfri matlagningsgrädde)1 dl färskriven parmesanostsaltoch mycket svartpepparrör ihop allt och lägg det i en smord ugnsform. Toppa med riven ost (ej parmesan)In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg. 2 pkt bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.