1 dl
som är beräknat per portion på förpackningen är inte tillräckligt för åtminstone mig och jag gör min gröt på 1,5-2 dl havregryn, lite beroende på hur mycket annat jag väljer att ha i. Havregryn är som jag sa energisnålt och kan med fördel ökas utan att riskera att energin drar iväg.
Havregrynsgröt med kanel, kardemumma och morot (1 port)
Skiva rödlökarna mycket tunt. Igår gjorde jag som Fröken Dill, nämligen lagade Fredagspizza. Efter en ganska lång och förkyld vecka kändes det som bra comfort food
Jag tycker också den är såååå god, med mycket kanel och smör på. Jättekul att se detta inlägg på instagram av @typ1lchf som gillar min LCHF mandelgröt till frukost
Gröt är nyttigt, gott och lätt att variera. Har du provat att "baka" gröten i ugnen. Beroende på hur länge den får stå inne kan den ha allt från en "grötig" konsistens till att bli mer som en kaka
Imorse gjorde jag en ny alldeles underbar god gröt till frukost. Köpte hem hirsflingor för nån vecka sen när jag såg en förpackning på affären, fick för mig att jag läst om hirsflingor (Hirs är rika på B-vitamin, mineraler och är glutenfria
Det doftar ljuvligt i hela huset när gröten gräddas och jag älskar att sätta mig ner med gröttalltiken tillsammans med en kopp nykokt kaffe ♥ Såna stunder ger mig så mycket livskvalitet
Vår- och sommarmornar kan vara nog så kyliga och ruggiga, det fick vi ju bistert erfara för någon vecka sedan när den goá vårvärmen i slutet av april i ett nafs förbyttes mot snöglopp och isande vindar
Ugnsbakad gröt låter kanske inget vidare men är väldigt gott. Perfekt istället för smörgås. Jag gillar att kunna förbereda på söndagen inför veckan så jag har lite frukostar och mellanmål klara
När det blir varmare ute blir jag mindre sugen på att ställa mig och koka gröt på morgonen. För nåt år sen var "overnight oats" eller "oats in a jar" en hypad frukost på sociala medier, men det är först nu som jag fallit för den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.