1 ägg
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till det blivit fingervarmt. Häll över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt och så mycket vetemjölmatt du får en smidig deg. Låt jäsa i 40 min Knåda degen lätt och dela sedan i 24 delar Kavla ut varje del till en rundel, lägg på ca 3-4 msk fyllning, vik ihop och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg. Grädda i ca 10-15 minuter i 225 grader Fyllningar
300 g
quornfärs smaksatt med tacokrydda
1 burk
färdigkokta linser smaksatt med chilisås och basilika
Brukar du göra piroger. Om du inte gjort piroger tidigare borde du verkligen prova – det är perfekt att fylla med överbliven köttfärssås, lite påläggsskinka eller blandade grönsaker
Ni som följer mig på instagram – @kryddburken såg igårkväll bilder på pirogerna jag gjorde och självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god
Men till eftermiddagsfika ena dagen så såg de till att vi fick karelska piroger. Så jag blev faktiskt riktigt glad när de serverade oss finfina exemplar av pirogerna
Ganska ofta blir det dessa saftiga och goda piroger som hamnar i kylväska. Det är så smidigt att ta med piroger för det behövs inga tallrikar eller bestick för att äta dem, vilket är en fördel om man måste äta i bilen
Strö sesamfrö på kycklingpirogerna. Deg. Blanda mjöl och salt och finfördela smöret häri. Vispa upp ägget med ättikssprit och vatten och häll i smör- och mjölblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.