Piroger
Linn lagar vegetariskt
Linn lagar vegetariskt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 24 piroger)
  • 200 g smör
  • 5 dl mjöl
  • 50 g jäst
  • 1 tsk socker
  • 1,5 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl
  • 1 ägg Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till det blivit fingervarmt. Häll över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt och så mycket vetemjölmatt du får en smidig deg. Låt jäsa i 40 min Knåda degen lätt och dela sedan i 24 delar Kavla ut varje del till en rundel, lägg på ca 3-4 msk fyllning, vik ihop och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg. Grädda i ca 10-15 minuter i 225 grader Fyllningar
  • 300 g quornfärs smaksatt med tacokrydda
  • 1 burk färdigkokta linser smaksatt med chilisås och basilika

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.