Pissaladiere - smördegspaj med lök
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 förp smördeg, kyld
  • 13 rödlök
  • 13-4 vitlöksklyftor
  • 11 ask sardeller, raka
  • 1 olivolja
  • 1 flingsalt
  • 1 svartpeppar
  • 11 förp smördeg, kyld 3 rödlök 3-4 vitlöksklyftor 1 ask sardeller, raka olivolja flingsalt svartpepparSätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rödlök och vitlök. Hacka sardellerna. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stor panna och bryn löken och sardellerna utan att det bränns, ca 4-5 minuter tills löken mjuknar. Bred ut smördegen på en plåt med pappret den ligger rullad i. Vik upp en centimeterbred kant runt om hela. Fördela lökblandningen på och grädda pajen ca 15 minuter tills degen puffat upp runtom och fått lite färg. Låt svalna lite innan du skär i rutor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.