11 förp
smördeg, kyld 3 rödlök 3-4 vitlöksklyftor 1 ask sardeller, raka olivolja flingsalt svartpepparSätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rödlök och vitlök. Hacka sardellerna. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stor panna och bryn löken och sardellerna utan att det bränns, ca 4-5 minuter tills löken mjuknar. Bred ut smördegen på en plåt med pappret den ligger rullad i. Vik upp en centimeterbred kant runt om hela. Fördela lökblandningen på och grädda pajen ca 15 minuter tills degen puffat upp runtom och fått lite färg. Låt svalna lite innan du skär i rutor.
Skiva rödlök tunt och lägg i lagen. Skriv ut Dela E-post Pinna 4179 1 dl ättika (12%). 2 st rödlökar. Så här gör du 10 minuter Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp
Nu tänkte jag dra till med ett recept som passar utmärkt till kräftskivan eller god lunch i höstsolen… (ja, det är faktiskt höst snart och när svampsäsongen kommer igång ordentligt kommer i alla fall jag att göra dessa små godingar igen)
(jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftiga och dom ska gotta in sig såsen)Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen
Pensla eller vänd dem i oljan och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. 8 lökar, gula och röda. 13 msk oliv- eller rapsolja. 1Skala och dela lökarna på mitten. 1Avsluta med salt och svartpeppar
Späd ut majsstärkelse eller potatismjöl med vatten eller citron i ett litet glas. Strö över farinsocker och stek under omrörning tills äpplena mjuknar, ca 2-3 min. Tillsätt kanel och vaniljsocker, stek i 2-3 min till. ca 2-3 min Tillsätt kanel och vaniljsocker, stek i. 2-3 min till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.