Här kommer receptet på mintchokladmoussenmed stekt päron som vi hade på Olivers ettårskalas. Börja med att skala, kärna ur och klyfta päronet så du får ner en klyfta per snapsglas plus att det det finns utrymme för moussen
Efter lördagens middag blev det en smarrig liten kruka med jord och en spirande växt. Vid servering, stick ner citronmeliss eller mynta och på med lite riven choklad
Smält chokladen och låt svalna något. Rör ner äggulorna en i taget. Rör ner florsocker och oljan. Vispa grädden lätt och rör ner den i chokladen till en jämn smet
Klä formarna med plastfilm. Pensla formarna med chokladen. Lägg After Eight, vatten och smör i en skål som ställs över en kastrull med varmt vatten tills allt är smält
Funderade länge och väl på vad det skulle bli av det och tillslut kom jag fram till att det skulle få bli ljusa tårtbottnar fyllda medmintchokladmousse och päron
Garnera förslagsvis med myntablad, krossad choklad eller lite florsocker. 8 PORTNÖDVÄNDIGHETER200 gram mintchoklad (förslagsvis Lindt)4 äggulor1-2 msk florsocker om man så önskar5 dl mellangrädde50-100 gram hackad choklad (mint eller vanlig)GÖR SÅ HÄRSmält chokladen i vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.