Igår gjorde de glutenfria pitabröd, men här blev det, lchf pitabröd istället. Jag har hållt på i många år med den här kosten, har man lärt sig känna igen, om ett recept kan fungerar
Pitabröden fyllde vi med zucchini, halloumi, grillad paprika (färdigköpt), tomater, och rödlök. I min gamla hemkunskapsbok fanns ett fantastiskt recept på pitabröd
Hemligheten medpitabröd, för att få dem så luftiga och stora, är tålamod och lätta händer. Det är mysigt att påta med, det är nyttigt, det är ingenting mer i det hembakta än det som du haft i degen så du slipper oönskade tillsatsämnen och konserveringsmedel
Pitabrödmed majs och durra. Värm ugnen till 250°C och förbered 2 plåtar med bakplåtspapper. Använd rikligt med mjöl och forma 6 st platta bröd som fördelas på plåtarna
Jag kallar dessa bröd pitabröd nu eftersom vi fyllde dem med grillad kyckling m. Använder du kolgrill som vi gjorde så skall du placera kolen, eller hellre briketterna då dom ger en jämnare värme, i en ring längs med kanten på grillen runt om, och ingen eld i mitten rakt under stenen
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma vattnet. Pitabröden kan frysas. Lägg över bröden på den heta plåten med hjälp av en stekspade
Forma tunna biffar eller klicka bara ut smet i en stekpanna med hjälp av en sked. Värm bröden i ugnen och fyll de sedan med sallad, gurka, tomat, lök, biffar och tzatziki
Häll lite av vattnet i bunken och rör med träslev tills all jäst har lösts upp. Lägg bröden på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 8 minuter
Ingredienser Portioner. 12 st 25 g färsk jäst 3 dl vatten 1 tsk salt 2 dl rågsikt 4 - 5 dl vetemjöl special Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.