Tomatbruschetta är så himla gott tycker jag och så toppade jag några bröd med svart tapenade, vilket helt enkelt är mixade svarta oliver, kapris och olivolja
En favorit är att bland kvarg (för långsamma proteiner) men vad jag har hemma, med lite list och ork går det att göra många goda saker som platsar dina behov, man måste bara ta en lite längre väg än vägen till chipspåsen
pesto med Västerbottenost (se recept). Ost- och pestotoppad knaprig Serranoskinka. Låt rinna av på hushållspapper, bryt i lagom stora bitar, lägg på varje en bit ost och klicka på pesto
Den gravade laxen från julbordet fick sällskap av några stackars överblivna ansjovisfiléer, kokt potatis och drösvis med dill, och vips blev det en riktigt läcker pudding för fyra personer
Med begränsade köksresurser fick vi alla fall till en den mumsig mat och vi lyckades faktiskt få till vår trerätters (även om dukningen blev aningen spartansk)
Rabarberbullar med vaniljkräm och smuldeg. Lägg i en form med bakplåtspapper. Nu är ju rabarber ganska lättodlat och behöver inte särskilt mycket omsorg, men ändå
Forma små biffar, stek först på hög värme på bägge sidor tills de får fin färg, toppa med riven ost och låt sedan eftersteka i ett par minuter medan osten smälter
tomater, lök, majs, avokado och så den röda såsen med den hetta man önskar. Tex mex kallar jag det för att jag serverar ostomeletten med några av tillbehören som brukar ingå när man äter tortillas eller tacos
Potatisbröd - Blir extra saftigt ochgottmed potatis i degen. Pressa potatisen med en potatispress. Tillsätt resten av degspadet, linfrön, sirap och brödkrydda/salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.