Hemligheten medpitabröd, för att få dem så luftiga och stora, är tålamod och lätta händer. Det är mysigt att påta med, det är nyttigt, det är ingenting mer i det hembakta än det som du haft i degen så du slipper oönskade tillsatsämnen och konserveringsmedel
Pitabrödmed majs och durra. 2 msk olivolja. Värm ugnen till 250°C och förbered 2 plåtar med bakplåtspapper. Använd rikligt med mjöl och forma 6 st platta bröd som fördelas på plåtarna. 2 msk olivolja
Lägg väldigt försiktigt över bröden på en plåt smord medolivolja. )Hälften av köttfärsen kryddade vi med tacokrydda och den andra halvan med bara flingsalt och svartpeppar
Jag kallar dessa bröd pitabröd nu eftersom vi fyllde dem med grillad kyckling m. Använder du kolgrill som vi gjorde så skall du placera kolen, eller hellre briketterna då dom ger en jämnare värme, i en ring längs med kanten på grillen runt om, och ingen eld i mitten rakt under stenen
Tillsätt olivolja, salt och honung och blanda runt. Pitabrödmed tonfiskfyllningPortioner. Pitabröd. Hacka timjankvistarna fint och tillsätt dem tillsammans med mjölet
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma vattnet. Pitabröden kan frysas. Lägg över bröden på den heta plåten med hjälp av en stekspade
Forma tunna biffar eller klicka bara ut smet i en stekpanna med hjälp av en sked. Värm bröden i ugnen och fyll de sedan med sallad, gurka, tomat, lök, biffar och tzatziki
Ingredienser Portioner. 12 st 25 g färsk jäst 3 dl vatten 1 tsk salt 2 dl rågsikt 4 - 5 dl vetemjöl special Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.