Det verkar inte som om de brukar göra kladdkakor i Frankrike, eller så var hon inte så inne på bakning och efterrätter, men hon trodde faktiskt att jag hade misslyckats med kakan
Igår såg jag närmligen flera ( på sociala medier) som hade bakat bullar så i helgen ska jag unna mig en och annan bulle jag med( har ett gäng som ligger i frysen och väntar)
Ser fram emot en skön helg med god mat, någon promenad och kanske en golfrunda. Fredag igen. Åt världens godaste snittar förra helgen som jag bara måste tipsa om, smörstekt rostbröd med majonnäs, shiitakesvamp och picklad rödlök
Det var meningen att Steve och jag skulle göra något på eftermiddagen men eftersom jag gav Steve ansvaret att hitta på något, vad som helst som inte involverade Clapham Junction eller Putney, så sitter vi hemma ikväll
Till middag blev det helstekt kyckling med rotsaker (potatis, morot, sötpotatis, lök och paprika kryddat med salt, peppar, timjan, vatten och fond, och köpt marinerad hel kyckling), jag tog bara en före-ugnen-bild
Vispa äggen med osten, vänd ner vitlöken, spenaten och peppar. Klicka ut fyra stycken klickar av omelettsmeten, forma till runda små omeletter och stek några minuter på varje sida tills de får fin färg
Inte vilken kyckling som helst heller utan. Det vet ju alla att man ska liksom, alltså äta kyckling på fredagaroch det är precis vad jag har gjort idag
Ikväll ska vi njuta av färsk fisk inhandlad i vår lilla delibutik som ligger i anslutning av vår lokala ICA-butik, och ett gott glas vitt till det, mer om det senare
Men lagas det mat blir det generellt sett en skaldjurspasta eller en köttbit med "bea" och en variant på "pompa" (restaurangslang för sauce bearnaise och pommes frites)
Jag fick ett varmt välkomnande när jag kom hem, eller han kanske skällde lite på mig först för att han måste vänta ute i snöyran men sen var han så go så
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.