PizzabottenLCHF. Vispa ihop philadelphiaost och ägg till en jämn smet. PizzasåsLCHF. Blanda i 5 dl riven ost. 120 g Philadelphiaost. 5 dl riven lagrad ost. 1 dl Kalamataoliver. 1 mozzarella
Rör till en kaksmetDela degen i två delar och rulla till två längder. Receptet hämtat ur "Bakglädje med LCHF - baka utan socker och mjöl" av Annika Rogneby
Fyll sedan formarna med den smälta chokladen. IschokladálaLCHFRecept till 40-50st200 g 70-86% mörkchoklad100g cocosa ½ dl krossade hasselnötterischokladsformarSmältchoklad över ett vattenbad och rör om till den smällt helt. PÅ bilden ser ni både Ischokladen och Snickers 100g cocosa
Gav mig ut på nätet och googlade på pizzabottenrecept utan gluten och hittade detta. Jag hade typ ingenting hemma förutom makrill i tomatsås, så jag tog ren tomatpuré och bredde ut ett tunt lager direkt på pizzabotten och sedan riven ost, jag använde hälften Jarlsberg och hälften Cheddar
KokosbollarálaLCHFRecept för ca 25 stycken100 g Smör2 dl Kokosflingor + lite till att fullabollarna i2½ dl Mandelmjöl2-3 msk kakaoev 2 msk Kaffe0,5 dl SukrinSe till att smöret är rumstemurerat och blanda smöret och sukrinet med en elvisp, rör sedan ner de resterande ingredienserna och blanda ihop med händerna. Rulla sedan små bollar av smeten och rulla runt i lite kokosflingor och sedan låt de stå i kylen i ca 20 min innan servering. KokosbollarálaLCHFRecept för ca 25 stycken
En pizzabotten som vi hoppades bli ännu bättre än de recept på pizza botten vi tidigare testat. Vi utgick från vårt recept på morotsbröd (som för övrigt är ett galet gott frukostbröd) och modifierade det något i mängd för att räcka till en plåt
Blanda sist ner osten. Fördela degen på två plåtar. Jag blöter mina händer och plattar sedan ut degen. Fördela önskat pålägg på bottnarna och grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg. 200 g riven parmesan (Tips är att ta hälften riven mozzarella och hälften parmesan)
men emellanåt blir det alltså fredagspizza. I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Blanda sedan in den rivna osten. Självklart kan du variera topping beroende vad du själv gillar. Ställ in Pizzan i ugnen igen på 200 grader i 5-10 minuter
Receptkälla på pizzabotten. Serveras med en grönsallad till. Här är receptet på min första LCHFPizza. Nästa gång ska jag inte ta extra bakpulver, eftersom jag föredrar tunna och frasiga pizza-bottnar
Pizza är en av barnens favoriter och detta är ett recept som verkligen går hem hos dem. Men det här receptet är ett höjdar-recept faktiskt och blir väldigt snarlikt ”vanlig” botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.