Pizza med pizzadeg med jäst
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 12.5 dl vatten
  • 12 msk olja
  • 10.5 tsk salt
  • 1 ca 7-8 dl vetemjöl
  • 1 krossade tomater eller tomatsås
  • 1 salt
  • 1 röd lök
  • 1 kebabkött (köpes fryst i bitar)
  • 1 bacon
  • 1 paprika
  • 1 champinjoner
  • 1 vitlök
  • 1 riven ost
  • 1 tomatsås till pizza
  • 1 räkor
  • 1 ananas
  • 1 basilika
  • 1 oregano
  • 1 musslor skalade, i konserv
  • 1 kronärtskockshjärtan
  • 1 körsbärstomater
  • 1 röd lök i tunna skivor
  • 1 zucchini
  • 125 g jäst 2.5 dl vatten 2 msk olja 0.5 tsk salt ca 7-8 dl vetemjöl
  • 1 krossade tomater eller tomatsås salt röd lök kebabkött (köpes fryst i bitar) bacon paprika champinjoner vitlök riven ost
  • 1 tomatsås till pizza salt räkor champinjoner bacon ananas basilika oregano riven ost
  • 1 krossade tomater eller tomatsås salt räkor musslor skalade, i konserv kronärtskockshjärtan paprika champinjoner basilika oregano riven ost
  • 1 krossade tomater eller tomatsås salt körsbärstomater röd lök i tunna skivor champinjoner zucchini basilika oregano riven ostSmula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om. Tillsätt vetemjölet lite i taget - använd gärna köksmaskin eller elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg. Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant. Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Degen räcker till 2 st plåtar ca 25x35 cm om man vill ha tunn pizza. Lägg på någon fyllning (se förslag i receptet) och grädda i 225-250°C i mitten av ugnen 10-15 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.