125 g
jäst 2.5 dl vatten 2 msk olja 0.5 tsk salt ca 7-8 dl vetemjöl
1 krossade
tomater eller tomatsås salt röd lök kebabkött (köpes fryst i bitar) bacon paprika champinjoner vitlök riven ost
1 tomatsås
till pizza salt räkor champinjoner bacon ananas basilika oregano riven ost
1 krossade
tomater eller tomatsås salt räkor musslor skalade, i konserv kronärtskockshjärtan paprika champinjoner basilika oregano riven ost
1 krossade
tomater eller tomatsås salt körsbärstomater röd lök i tunna skivor champinjoner zucchini basilika oregano riven ostSmula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om. Tillsätt vetemjölet lite i taget - använd gärna köksmaskin eller elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg. Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant. Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Degen räcker till 2 st plåtar ca 25x35 cm om man vill ha tunn pizza. Lägg på någon fyllning (se förslag i receptet) och grädda i 225-250°C i mitten av ugnen 10-15 minuter.
Jag hade sedan på färska tomater, rödlök, ananas och champinjoner innan pizzan åkte in i ugnen för att sedan toppa med ruccola och parmesan efter gräddningen
Pizzadegen jäser en del på bara ett par dagar och ska du köpa fler och frysa in så bör dessa inhandlas på torsdagen – det finns då tillräckligt med jäskraft när du tar fram den ur frysen
Lös jästenmed vattnet och tillsätt salt och olja. Huuur gott som helst är det att toppa den med ruccolasallad och parmaskinka och ringla över lite balsamico
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord. Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.