Blanda i potatis och salt. Blanda jäst, 2 tsk olja och 6 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl, ca 16 dl, lite i taget och arbeta degen kraftigt tills du får en fast ochelastisk deg. Pensla en långpanna med 2 tsk olja och bred ut degen, låt det sedan jäsa ytterligare 30 minuter under duk
När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizza igår till middag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizzamed pesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
Bred på tomatsås och strö över ost. 1 st pizzakitmed tomatsås. 175 g riven pizzaost. 5 st rödlök. 1100 g gorgonzola. 125 g salami. 11 st pizzakitmed tomatsås 600 g 75 g riven pizzaost 0. 5 st rödlök 50 g champinjoner 100 g gorgonzola 25 g salami färsk basilika Ugn. 225°Rulla ut pizzadegen. 1Skiva paprika, lökoch champinjoner ochfördela över pizzan. 1Fördelagorgonzola över pizzanoch grädda mitt i ugnen i 15 minuter. 1Lägg på salami, strö över basilikabladoch servera direkt
Jag har tidigare gjort pizzabotten på blomkål, men ska erkänna att jag tycker det är svårt att få dem att hålla ihop - om man inte vräker ner en massa ost som smälter och då fungerar som klister
Att grillapizza på grillen är verkligen jättegott och doften som kommer från grillen är underbar. Grillapizzan på en pizzasten eller på en pizzaform som är anpassad för en grill
Ochvoilá. Och de var lika goda att äta idag när de var kalla, perfekt picnicmat med andra ord. Med hjälp av en kopp eller ett glas trycker du sedan till i mitten av plattan så att det blir en fördjupning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.