När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizza igår till middag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizza med pesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
Hursomhelst hade döttrar och svärsöner önskat sig hemgjord pizza, så då fick det bli det. På nyårsdagen bjöds pizza här i huset, liksom på många andra håll
Pizza. Snabbt och enkelt. Bred på tomatsåsen och krydda på lite mer om behövs och basilikan. Pressa vitlöken över hela och fördela den färska persiljan
Ta ut pizzanoch fördela skinka, soltorkade tomater, pinjenötter, ruccola och basilika över pizzan. Sätt in de långpannor eller plåtar som du ska baka pizzan på så att de är varma när du lägger på pizzadegen
Nu är det bara att "dressa" pizzabottnarna med tomatsåsen och de övriga ingredienserna. När man har provat att baka sina egna pizzor i vedeldad stenugn är det svårt att någonsin bli riktigt nöjd med att köpa en "vanlig" pizza i butiken runt hörnet
Ingredienser Portioner. 4 8 mellanstora tortillabröd 150 g färskost 125 g mozzarella 200 g grovriven halloumiost 1/2 skivad zucchini finrivet citronskal rostade mandelspån att toppa med Lägg till i inköpslistan
Eftersom jag inte hade någon kavel eller lämplig flaska testade jag sånt där färdigt pizzakit där man bara rullar ut degen och smetar ut tomatsåsen som medföljer
Pizza Margherita ochPizza Napoletana är trend just nu och tro mig, trenden har enbart påbörjats. Om du ska få kalla den Pizza Napoletana så ska tomaterna vara San Marzano tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.