När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizza igår till middag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizza med pesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
Hursomhelst hade döttrar och svärsöner önskat sig hemgjord pizza, så då fick det bli det. Däremot hade jag inte tid att stå och göra glutenfri deg till mig själv just då, så jag tog flatbröd från Moilas som botten, vilket blev helt OK
Skölj och skiva persikorna och skala och skiva rödlöken tunt. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär sparrisen i tunna skivor på längden
Och det är lika bra att baka en stor sats. Tillsätt resterande vatten och olja. Diska bunken och torka den, häl i lite olja och smörj runt i bunken, tillsätt degen och pudra över lite mjöl
Ingredienser Portioner. 4 8 mellanstora tortillabröd 150 g färskost 125 g mozzarella 200 g grovriven halloumiost 1/2 skivad zucchini finrivet citronskal rostade mandelspån att toppa med Lägg till i inköpslistan
Häll mjölet och saltet på en mjölad arbetsyta och gör en grop i mitten. Häll ner jästblandningen och resten av vattnet i gropen och arbeta samman till en deg
Eftersom jag inte hade någon kavel eller lämplig flaska testade jag sånt där färdigt pizzakit där man bara rullar ut degen och smetar ut tomatsåsen som medföljer
Pizza Margherita och Pizza Napoletana är trend just nu och tro mig, trenden har enbart påbörjats. Vi talar om en till synes enkel pizza med tomater, mozzarella och basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.