Ikväll blev det pizza till fredagsmiddag. Platta ut på ett bakplåtspapper. Den smakade inte ens blomkål utan blev som en tunn härlig, smakrik och alldeles underbar pizzabotten
Det där med pizza då alltså… Pålägg finns ju i så många olika varianter så det knappt är sant men välj dina favoriter, använd en god ost och en varm ugn så är det inte mycket som går fel
Vi hade planerat redan någon vecka i förväg vad det skulle bli – nyttig pizza. Förra veckan hade jag och sambon möjlighet att äta middag tillsammans för första gången på evigheter
Jag har provat på en hel del olika versioner av hemmagjorda pizzor och pizzabottnar. Blanda blomkålsmjölet med resten av ingredienserna till pizzabotten
Lägg påpizzan och lägg på locket. Lägg på din sten och låt den bli het. 1Pizzadeg50 g färsk jäst 2 tsk socker 1 tsk flingsalt 0,5 dl olivolja 3 dl ljummet vatten 7 dl vetemjöl special. 1Fyllning100 g rökt bog, finstrimlat 200 g västerbottensost, grovriven 1 dl trumpetsvamp 2 dl babyspenatPizzadeg. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem på mjölat bakbord. Grädda pizzan i cirka 4-5 minuter
Följer trenden och gör pizzadegpå blomkål och det blev otippat gott. Blomkålspizzan blev en pizza bianca med min favvo topping – kallrökt lax, spenat, kapris, rödlök och bearnaisesås
Tryck ut till en stor pizzapå en bakplåtspappersklädd plåt. Det är en blomkålspizza, som jag gjort många gånger förut, men den här gången ändrade jag receptet lite och hade i extra grejer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.