Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
För den som inte är så förtjust i att göra pajdeg (läs jag till exempel) går det jättebra att använda färdig pizzadeg som läggs i en gjutjärnspanna med fyllning och sedan in i ugnen
Så vi har suttit lääänge vid frukosten, planerat och pratat, kikat på min nya blogg som är på gång, men oj vad det är mycket man måste tänka på (läs någon som är väldans petig, he, he
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i pajformen. Låt vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader, nagga botten och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter
Sänk sen värmen till 175 grader och låt pajen grädda i ytterligare 40 minuter. För mig som är uppvuxen i USA så är ju november månaden då man firar Thanksgiving och då äter man bland annat kalkon men också pumpapaj
Att slänga bort mat är något som jag ogillar starkt. Matrester, grönsaker, frukter, torrvaror, va än det må vara, så känns det alltid fel att kasta mat i soporna
Igår kom jag att tänka på den och blev så sugen på det goda pajskalet som smakar lite kola. En av de godaste pajer jag ätit är en ananaspaj, som min mamma bjudit på
Pajbotten är en glutenfri variant som vi oftast använder oss av, vill man istället ha en vanlig pajdeg så funkar det hur bra som helst - ett receptförslag hittar ni här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.