Plankstek med fläskfilé och champinjoner
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kg potatis
  • 11 dl vispgrädde
  • 11 dl mjölk
  • 175 g smör
  • 13 st tomater
  • 1200 g färska champinjoner
  • 1500 g fläskfilé
  • 13 dl bearnaisesås
  • 1 Salt
  • 1 Peppar
  • 1 Muskot
  • 12 kg potatis 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk 75 g smör 3 st tomater 200 g färska champinjoner 500 g fläskfilé 3 dl bearnaisesås Salt Peppar MuskotKoka potatisen. Vispa sedan ner grädde, mjölk och 50 g smör med elvisp till ett jämt mos. Smaka av med salt, peppar och muskot. Skär av toppen av varje tomat. Spritsa ut potatismoset på avbränd planka, lägg på tomaten. Gratinera plankorna i ugnen. 200 grader i ca 10-15 minuter, eller tills moset fått fin färg. Skär champinjonerna i fyra bitar. Stek dem sedan i smör i stekpanna. Krydda fläskfilén med salt och peppar och stek den i lite smör i stekpanna. Ta ut plankorna och lägg på fläskfilén, champinjonerna och bearnaisesåsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.