12 kg
potatis 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk 75 g smör 3 st tomater 200 g färska champinjoner 500 g fläskfilé 3 dl bearnaisesås Salt Peppar MuskotKoka potatisen. Vispa sedan ner grädde, mjölk och 50 g smör med elvisp till ett jämt mos. Smaka av med salt, peppar och muskot. Skär av toppen av varje tomat. Spritsa ut potatismoset på avbränd planka, lägg på tomaten. Gratinera plankorna i ugnen. 200 grader i ca 10-15 minuter, eller tills moset fått fin färg. Skär champinjonerna i fyra bitar. Stek dem sedan i smör i stekpanna. Krydda fläskfilén med salt och peppar och stek den i lite smör i stekpanna. Ta ut plankorna och lägg på fläskfilén, champinjonerna och bearnaisesåsen.
Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Rör i mjölk eller grädde så moset får en bra konsistens – det ska vara ganska löst så det går att få ner i spritsen och inte blir för torrt i ugnen, men inte för löst
Tillsammans med frästa champinjoneroch gula vaxbönor blir det smakrikt och krispigt. Gjorde sen denna middag ikväll och den är verkligen så fruktansvärt god att pepparskyn kan lätt ätas med sked
Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök ochchampinjoner. För en tjockare sås, rör ihop vetemjöl med en liten del av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen
Bryn fläskfilén i en stekpanna i två omgångar, krydda med salt och svartpeppar. En enkel men smakrik pastarätt med champinjonkvartar och körsbärstomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.