Skär skåror i auberginerna med en kniv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Hacka auberginerna i en matberedare tillsammans med färskost, vitlök och tahini
En god libanesisk dippa med grillad aubergine, citron och sesampasta. För allra bästa smak ska man gärna grilla auberginerna på en grill över öppen eld, då smakar den riktigt rökig och som en äkta babaganoush ska smaka
En god libanesisk dippa med grillad aubergine, citron och sesampasta. För allra bästa smak ska man gärna grilla auberginerna på en grill över öppen eld, då smakar den riktigt rökig och som en äkta babaganoush ska smaka
Ingredienser Portioner. 4 3 auberginer 1 dl olivolja 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 kruka mynta 1 tsk spiskummin 1 msk tahini (sesampasta, kan uteslutas) salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Köttet är himla bra att jobba med och förutom röror gillar jag att grilla den i skivor eller halvor, ugnsbaka lådor, gratäng samt kryddiga grytor med färs
Picka hål i skalet på auberginen med en gaffel. Lägg fruktköttet i en bunke, tillsätt de övriga ingredienserna och mosa ihop allt med en gaffel till en slät creme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.