Det blir en del plommon för mig just nu. Plommonkaka . Magen är i toppform med andra ord. Bäst att passa på ändå, nu när vi har så många fina små plommon i vår trädgård
I år blev det inga plommon i trädgården men Mammas plommonkaka kom som på beställningi söndags. Kakan kan göras med vilken frukt som helst, nästan, så det är bara att själva experimentera om man vill det
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispai ägg och mjölk och rör ner imjölblandningen, och blanda till en smet
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispai ägg och mjölk och rör ner imjölblandningen, och blanda till en smet
Vi har fullt med plommon i trädgården och hela familjen mumsar på dom som dom är, saftiga och söta. Men jag tänkte att det kunde vara kul att göra någon kaka på plommon så jag letade runt lite på nätet och hittade ett spännande recept hos Lilla Blanka som bakade efter
GA_googleAddAttr("Tag", "glutenfri-plommonkaka-med-lavendel"). Plommonkaka. Nu är plommonen mogna och frukten hänger iinbjudande klasar, lavendeln har blommat över men torra lavendelfrön går att repa av
Kärna ur plommonen, skär i dem bitar och fördela i botten på formen. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.