Rör därefter ihop smeten med mjölblandningen väl. Smörj en springform och täck med ströbröd, gärna springform med hål i mitten (blir jämnare gräddning än med hel form som till tårtbotten)
Och några blev en god plommonkaka. Jag har serverat den som dessert ett par gånger och då tillsammans med mandelgrädde, men denna gång strödde jag över lite flagad mandel istället och så hade vi vanlig vispad grädde till
Lägg i plommonen med den runda sidan upp. Pudra den med florsocker och servera med glass eller grädde. 1florsockerSå här gör du 35 minuter Dela och kärna ur plommonen med en liten kniv
Pudra med lite florsocker. Servera ljummen, gärna med glass. Saftig plommonkaka10 plommon100 g smör3 ägg2½ dl socker2 dl vetemjölSätt ugnen på 175 grader
Vi har fullt med plommon i trädgården och hela familjen mumsar på dom som dom är, saftiga och söta. Den blev väldigt saftig och god med smak av kardemumma, kanel och ingefära
Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt och sikta i vetemjölet med hjälp av en sil. Häll över smeten i en smord form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Ta fram en form, gärna med löstagbar kant. Klä formen runt om med degen. Nagga bottnen med en gaffel. Bjud kakan ljummen eller kall, gärna med vispad grädde eller vaniljglass till
Idag kom svärföräldrarna med en stor laddning Plommon. Har inget bra recept på just plommonkaka så det blev till att botanisera i köket och svänga ihop en kaka som jag kunde bjuda på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.