Söt plommonmarmeladmed kanel och vanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj
Vid en inventering av kylskåpets fruktinnehåll så hittade jag 8 fina plommon. Eftersom ingen verkade intresserad av att äta upp dem så fick det bli marmelad av dem
Smaksatt med calvados och en gnutta kanel blev den väldigt god i all sin enkelhet. Mitt andra marmeladkok gick också i enkelhetens tecken, men denna gång smaksatt med mer kanel och även vanilj
En hemgjord marmelad känns lite lyxigare att bre på frukostmackan eller att servera till ostbrickan. Använder du syltsocker så kokar du din sylt på ett kick
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Kärna ur och dela plommonen i mindre bitar. Blanda allt väl i en kastrull och koka upp under omrörning och låt sedan koka (inte puttra) i 8 minuter, rör om då och då så det inne bränner vid
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.