6 portioner1 kg benfri fläskkarré 8+ 8 urkärnade katrinplommonSalt och peppar1 gul lök1 morot1 palsternacka1-2 syrliga äpplen1 msk rapsolja eller annan neutral olja 1-2 lagerblad3-5 dl grönsaksbuljongHackad persilja till garneringGräddsås. 1 kg benfri fläskkarré
Plommonspäckadfläskkarré. Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen. Servera plommonspäckadfläskkarré med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen samt gräddsås, gröna ärter och äppelmos
Stick åtta hål här och där i fläskkarrén och peta in katrinplommonen i hålen. Skär upp fläskkarrén i skivor och lägg på fat med morötter, äpple samt lök vid sidan
Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen. Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.