”Visst är det hemskt med fusion kitchen… Stoppa räkor från Västerhavet i en risskål med mango och så toppa med sambal oelek-majonnäs”, tänker matpuristen
Här pokébowlmed lax (Salma lax). Pokébowl är vår senaste favoriträtt när det ska gå undan lite och ändå vara extra festligt, till exempel som en fredagsmiddag
– I samarbete med CocoVi – Pokébowls har väl ingen missat det senaste året. Detta är PokéBowls. Poké kommer från Hawaii och är egentligen hackad fisk med soja och vårlök
Bygg sedan ihop dina pokébowlsmed ris, lax och grönsaker. Låt laxen tina i kyl eller rumstemperatur, skär sedan upp den i tärningar och blanda med alla ingredienser till marinaden
Det här är egentligen ett jag-måste-tömma-kylen-recept, så som ni förstår, kan ni fylla er pokébowlmed era egna favoritingredienser - men jag måste säga att mina är den perfekta kombinationen av smak, crunch och färg
Poke är en Hawaiiansk fisksallad med rå fisk (oftast tonfisk) som bas. Vilka tillbehör och smaksättningar man väljer varierar sedan, men det är vanligt med en asiatisk touch där sojasås, sesamolja och alger är viktiga ingredienser
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Börja med att koka riset. Häll av bönorna i ett durkslag och kyl ner med kallt vatten. Koka bönorna i en kastrull med lättsaltat vatten i cirka 3 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.