Viktigt är också något som alstrar bra rök, ex träflis av ek (blötlägg minst en timme innan användning så hinner de avge rök längre tid innan de brunnit upp
Kryddorna i den här rubben används ofta till griskött och blir goda ihop. 1. Skär isär revbenen i mindre bitar och lägg dem på en plåt eller form och gnid in dem med rub
4 ca 2 kg spareribs (tunna revbensspjäll) 1 1/2 msk salt ca 7 1/2 dl barbequesås (se länk nedan) ca 2 1/2 dl vatten rivet skal av 1 apelsin (väl rengjort) ev ca 1 1/2 tsk chiliflakes Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag köpte tjocka revbensspjäll på mitt favorit ställe, MatDax som jag tror att jag har nämnt tidigare hehe, och i söndags om någonsin var det en ritkigt bra dag för muddy ribs
Till ribsen hade vi två tillbehör, en fräsch fänkålsslaw och en grymt god black bean-salsa. Men det är ju inte riktigt lika gott utan den där ”sticky” känslan
Grill köttet i ugn på 200° i cirka 30 minuter. Blanda ihop ingredienser till såsen i en kastrull and småkoka i cirka 10 minuter eller tills alla smaker är väl blandade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.