Klappa svampen torr med en handduk och varva dem på samma sätt som tomaterna och häll på fett. TipsDina konfiterade svampar och tomater kommer hålla sig väldigt länge, förvara dem mörkt och svalt och använd alltid rena verktyg när du tar upp ur burken
Krämig polenta med ugnsrostade kikärtor, gremolata och confiteradetomater. En len, ostig polenta tillsammans med supersyrlig persilje- och citronröra, krispiga kikärtor och olivoljebakade tomater
Lägg tomaterna på en plåt. Servera polentan med svampblandningen, resten av osten och tomaterna. Ugnsstek i ca 25 minuter tills tomaterna fått fin färg. 400 g Körsbärskvisttomater. 75 g Mat & Bak Smör
Älggryta med röttvin, soltorkade tomater & chorizo. Salt & peppar. Rött vin, en skvätt grädde, timjan, rosmarin och soltorkade tomater sätter smak på såsen och det blev en riktig höjdare tycker jag
Romantica tomater. Strimla paprikan, kvarta tomaterna och skiva en vitlöksklyfta mycket tunt. Inspirerad av ett matprogram där jag missade stora delar av receptet men så här blev det
De confiteradetomaterna får en koncentrerad smak och en oslagbar sötma. Vi confiterade kyckling för ett tag sen och blir det över av såna fina grejor så kan de snällt vila i sitt fett i kylen tills man behöver dom igen
Salsa på gröna tomater med polenta – och chiachips – det ni. Så om du har en massa gröna tomater över som inte hunnit mogna är detta recept ett hett tips
Dela svampen i mindre bitar och strimla 100 gram soltorkade tomater. Hetta upp en panna med 1 msk olja och fräs lök, svamp och tomat i ca 5 min. 100 gram soltorkade tomater
Tomat, brieost, pesto och rödlök - i ugnen. Jag är en riktig sucker för tomater i alla former och när det kommer till brie och tomat så tror jag att om de skulle registrera sina profiler på match
I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Häll allt i pajskalet och lägg på skivade tomater, smat toppa med osten. 6 st skivade tomater. Pajskal. Hacka ihop degen i en matberedare och låt vila ca 15 min
Ringla över smör-& rapsolja. Dela tomaterna på mitten. Strö vitlök och persilja på tomaterna. Baka tomaterna i mitten av ugnen 15–20 minuter. 14 st bifftomater. 3⁄4 dl Arla® Smör-&rapsolja oliv
Dela tomaterna och lägg dem i en ugnsform. Klicka röran över tomaterna. 500 g cocktailtomater. Mosa osten och blanda den med grädde, pressad vitlök, timjan, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.