Smaka av med salt och peppar. Nu har jag hittat ett nytt favorittillbehör. Morotstzatziki. Lättlagad, och gott till en mängd olika maträtter, som till exempel kikärtsbiffar, nybakat bröd och grillat kött
Däremot är det tillbehör som man kan kombinera med annat till en middag. Morotstzatziki. Kanske patatas bravas med tomatsalsa och aioli eller de turkiska köttbullarna köfte om man ska hålla sig till de östra delarna av Medelhavet
med 3,5 % turkisk yoghurt eller 8% matlagningsyoghurt så blir det 2 smartpoints per portion, om du väljer mild naturell lättyoghurt så blir det 0 smartpoints per portion men då blir den lite rinnigare om du inte silar yoghurten
Till dessert blev det jorgubb- & rabarberpaj med fläder. Smaka av med salt, peppar och spiskummin. 4 medelstora morötter2 vitlöksklyftor4 dl turkisk yoghurt (10% fetthalt)Mald spiskummin efter smakSalt & pepparRiv morötterna på den grövre sidan av rivjärnet. 4 medelstora morötter
Så idag gjorde vi falafel med morotstzaziki. Så var försiktig med mjölet (antar jag). Mixa alla ingredienser, tillsammans med hälften av mjölet, till ett mos
Så idag gjorde vi falafel med morotstzaziki. Så var försiktig med mjölet (antar jag). Mixa alla ingredienser, tillsammans med hälften av mjölet, till ett mos
Stek sedan i stekpanna tills de fått lagom med färg. Morotstzatziki. Blanda ihop med salt, peppar, saft från 1/4 citron, 1 dl kvarg, 1 dl naturell yoghurt
Fredrik var receptmakare och överöstes med komplimanger för den lyckade kombon. Hur som helst, när maten väl serverades stod en ovanligt god tacopaj på bordet, i gott sällskap av en smakrik morotstzatziki och en krispig sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.